Waarom acacia?

Robinia hout staat bekend als één van de duurzaamste houtsoorten van Europa. Van oorsprong komt robinia uit Noord-Amerkika, Azië en Nieuw-Zeeland. Deze houtsoort werd aangeplant in Europa waar grote robinia plantages zijn aangelegd, oa in Hongarije.

Robinia hout is afkomstig van de Robinia of pseudo-acacia. Deze boom groeit snel en is qua bosbouw ecologish verantwoord. Daarom worden robinia palen ook vaak acacia palen genoemd.

Robinia palen hebben een zeer hoge weerstand tegen aantasting door insecten en schimmels. Ze behoren tot duurzaamheidsklasse 1 / 2, wat de meest duurzame houtsoort is dat in ons klimaat kan groeien en vergelijkbaar is met tropisch hardhout. De palen hebben een levensduur van 20-25 jaar in contact met grond of aarde. Het grote verschil is dat voor robinia hout geen regenwoud hoeft gekapt te worden en dat het niet getransporteerd hoeft te worden van de andere kant van de wereld.

Bovendien hoeft het hout niet chemisch behandeld te worden, en is het dus eveneens een zeer ecologisch verantwoorde houtsoort.

De ronde houten robinia palen die wij aanbieden zijn ontschorst en

gepunt. Ze zijn verkrijgbaar in diverse dikte- en lengtematen. Deze palen zijn door hun lange levensduur uitermate geschikt als weidepaal.

Wist u trouwens dat het enkel de schors van de robiniapaal is die giftig is voor paarden? Ontschorste robiniapalen kunnen dus prima dienst doen voor een paardenafsluiting!

Daarnaast bieden wij ook volgende producten aan in robinia hout:

  • Rechthoekige balken, gepunt of ongepunt
  • Post & rail
  • Acacia hekwerk, vergelijkbaar met het kastanje hekwerk
  • Ontspinte acacia palen, uitermate geschikt voor speeltoestellen en buitencontructies

Wat doen wij nog

Pieter Jan Porters is in 2013 opgestart met de verkoop van producten vervaardigd uit Europees loofhout, meer bepaald tamme kastanje, acacia en eik.

Intussen ligt de focus van ons bedrijf op duurzaam en ecologisch verantwoord hout en alle buitentoepassingen hiervan.

De kwaliteit van onze diensten en producten staan op de 1e plaats!

Bezoek onze ander websites om te zien wat wij nog aanbieden:

Contacteer ons

Contact Informatie
Openingsuren

Na afspraak op werkdagen van 07.30-12.00 13.00-19.00 en op zaterdag van 8.30 tot 12.00